понеділок, 23 травня 2016 20:53

Президент робитиме все можливе, щоб повернути Савченко цього місяця

Президент робитиме все можливе, щоб повернути Савченко цього місяця

Президент України Петро Порошенко заявив, що зробить усе можливе для того, щоб у цьому місяці повернути незаконно засуджену в Росії Надію Савченко додому.

Таку заяву він зробив під час спілкування із журналістами в рамках робочого візиту до Туреччини, повідомляє прес-служба президента.

"Зроблю все можливе, щоб в цьому місяці повернути її додому", - заявив Порошенко.

Крім того, президент нагадав, що саме в Туреччині під час його попереднього візиту, він заявив про те, що готовий використати будь-які свої конституційні повноваження для того, щоб повернути Надію додому.

"Тому, якщо таке звернення надійде – я негайно скористаюся цим", - наголосив глава держави.

Президент також зазначив, що під час його переговорів, які відбулися у понеділок, значна частина уваги була присвячена питанню звільнення льотчиці.

"Водночас, я хотів би уникнути політизації цього процесу, коли окремі політики, чиновники чи урядовці хочуть на цьому нагріти руки. Тут не буде задіяно жодного політика, крім наших іноземних партнерів",- підсумував президент.

Глава держави зауважив, що голові СБУ Василю Грицаку дано доручення щодо технічного виконаня всіх необхідних юридичних обставин щодо цього процесу.

"Але закликаю всіх – ми будемо говорити про це тоді, коли президентський літак з Надією торкнеться злітної смуги українського аеропорту", - сказав Порошенко, додавши, що "дуже багато стоїть на карті".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко чекає позитивних новин по Савченко, Солошенку та Афанасьєву наприкінці травня.

Зараз ви читаєте новину «Президент робитиме все можливе, щоб повернути Савченко цього місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути