середа, 29 серпня 2012 15:50

Янукович похизувався знаннями в металургії перед працівниками заводу
16

Фото: Тетяна Заровна

29 серпня Президент Віктор Янукович розпочав робочий день з поїздки на Донецький металургійний завод.

Мартени в центрі Донецька перестали лякати городян "лисячими хвостами" (народна назва помаранчевого диму з заводських труб) ще в квітні. Але, мабуть, Президент визнав за необхідне особисто упевнитися в цьому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У виборчі програми партій можна тільки завертати оселедець - політолог

Деякі вважають, що відвідування заводу носило формальний характер - сюди Президент заглянув на шляху в село Нікольське, де сьогодні має намір помолитися на могилі схиархімандрита Зосими.

В очікуванні Президента для зустрічі з ним вишикувалися близько 30 кращих працівників заводу. У свиті Віктора Януковича, крім місцевих чиновників, був присутній власник групи "Норд" нардеп Валентин Ландик.

Янукович оглянув руїни 4 демонтованих мартенівських печей і оцінив масштаби будівництва нового цеху. Закрите мартенівське виробництво забезпечувало Донецьк основним кількістю шкідливих викидів.

Збудована електродугова піч не тільки призведе до триразового збільшення видобутку сталі (замість 529 тис. на рік буде 1500 тис. тонн сталі на рік), але зменшить в 6,5 разів кількість пилу і в 10 разів скоротить число викидуваних в повітря шкідливих оксидів. Заводська перебудова вцілому дозволить скоротити кількість споживаного природного газу в 10 разів, знизить собівартість продукції і поліпшить умови праці робітників.

Гендиректор заводу Олександр Риженков розповів Президенту про особливості реконструкції. Доповів, що жоден робітник не був скорочений у зв'язку з оновленням підприємства. Всі колишні працівники мартенівського цеху задіяні на будівництві або переучуються для роботи в споруджуваному електросталеплавильному цеху.

"Скажіть, у вас є повне розуміння того, що робиться?" - звернувся Янукович до працівників.

"Так", - дружно відповіли присутні.

"Як би ми мартен не любили, сто доларів збитків на тонні - яке це майбутнє? Це вже вчорашній день. Але зараз, звичайно, не повинно бути великої паузи, динаміка повинна бути серйозна", - поділився знаннями виробництва колишній металург Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст сфотографувала будинок на воді на території резиденції "Межигір'я"

Заводчани поскаржилися на дефіцит коштів, необхідних для завершення будівництва (повна заміна мартенівського виробництва на електросталеплавильне коштує 1 мільярд 706 мільйонів гривень).

За словами генерального директора, запуск нового цеху навесні майбутнього року буде можливий за умови отримання банківського кредиту.

ДМЗ є власністю донецького олігарха Віктора Нусенкіса - засновника групи "Донецьксталь" та одного з головних спонсорів УПЦ Московського патріархату. Нусенкіс будує церкви на всіх своїх підприємствах.

У заводській їдальні Донецького металургійного заводу в якості найважливішої інформації на стенді присутні календар постів, розклад богослужінь, молитви і так звана абетка православного християнина.

Зараз ви читаєте новину «Янукович похизувався знаннями в металургії перед працівниками заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути