четвер, 17 травня 2012 09:38

Переслідування депутатів вже почалися, але недоторканність треба зняти - Шкіль

Переслідування депутатів вже почалися, але недоторканність треба зняти - Шкіль
Андрій Шкіль - ми знімемо недоторканість з усіх, затримка за владою. Фото: liga.net

Затримка скасування депутатської та президентської недоторканості у Верховній Раді відбувається саме через владу.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив бютівець Андрій Шкіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" до кінця сесії хочуть зняти недоторканість з себе і президента - незгодних обіцяють "дотиснути"

"Якби зараз Верховна Рада розглядала закон про скасування недоторканості депутатів, президента, суддів, то ми б за нього проголосували. Але я особисто знаю тільки один - це закон про скасування депутатської недоторканості. Тобто Партія регіонів подала лише один закон", - наголосив політик.

Опозиція внесла альтернативний законопроект, але поки що на розгляд у сесійну залу не винесено жодного, навіть того, який ще у 2008 році запропонував нині президент Віктор Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" обіцяють зняти недоторканість не лише з депутатів, а й з Януковича

"Олена Бондаренко може багато говорити, але замість цього треба взяти і подати його,а не підтримувати законопреокт 2008 року, який підтримати неможливо без внесення його до сесійної зали. Вони влада - нехай і вносять. Ми внесли свій законопроект, тобто альтернативний законпроект від нас є", - каже депутат.

Нагадаємо, що раніше депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що партія влади підтримає законопроект про зняття недоторканості не лише з депутатів, але й з президента.

З приводу розмов про протидію опозиції прийняттю закону, Шкіль говорить так:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція і "регіонали" не можуть вирішити, із кого знімати недоторканність

"Я люблю цитувати Януковича, що "скасування недоторканості знищить опозицію", що це ліквідація опозиції, скасування недоторканості - це справа української влади. Ну правда він це сказав у 2008 році, але ж ви розумієте, що президент не може брехати, ні коли він ще не був президентом, ні зараз? Але ми пішли далі і знімемо недоторканість з усіх, хто її має", - заявив політик.

За словами бютівця, опозиція не боїться ніяких переслідувань, бо нема нічого поганого в тому, щоб всі були рівні перед законом.

"Переслідування, в тому числі і мене почалися, але якщо буде такий законопроект, він зробить усіх рівними перед законом, тому нічого незвичайного тут нема", - підсумував Шкіль.

Зараз ви читаєте новину «Переслідування депутатів вже почалися, але недоторканність треба зняти - Шкіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути