субота, 09 липня 2016 14:19

Прем'єр Нідерландів сприятиме вступу України до ЄС - Порошенко

Прем'єр Нідерландів сприятиме вступу України до ЄС - Порошенко

Президент Петро Порошенко переконаний, що Прем'єр-міністр Нідерландів сприятиме прискоренню вступу України до Європейського Союзу. Лідери обговорили подальшу співпрацю у рамках Саміту НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Президент закликав нідерландську сторону ухвалити відповідальне рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

"Глава держави висловив переконання, що прем'єр-міністр Нідерландів також сприятиме прискоренню прийняття Європейським Союзом рішення про введення безвізового режиму для українських громадян", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, про що Порошенко домовився з італійським прем'єром

Лідери також обговорили подальші кроки щодо розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року.

Також, сьогодні президент Литви Далія Ґрібаускайте запевнила, що НАТО допомагає Україні надсилаючи інструкторів і проводячи навчання, а окремі країни – надаючи летальну зброю.

Нині ухваленно створення польсько-литовсько-української бригади та розмфщення чотирьох додаткових батальйонів на східних кордонах альянсу.

США й інші західні країни виступають за політичне, а не воєнне вирішення конфлікту на сході України. Нині вони не постачають Україні летальних озброєнь, навіть суто оборонних. Однак, не виключають такої можливості в разі ескалації агресії Росії.

Нагадаємо, Велика Британія збільшить удвічі технічну допомогу Україні до $15,84 млн.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Нідерландів сприятиме вступу України до ЄС - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути