четвер, 26 листопада 2015 23:18

Голова Верховного Суду України може свідчити на користь Єфремова

Голова Верховного Суду України може свідчити на користь Єфремова

Захист колишнього народного депутата-регіонала Олександра Єфремова має намір викликати до суду в якості свідка голову Верховного Суду Ярослава Романюка.

Про це в інтерв'ю виданню "Закон і Бізнес" розповів адвокат депутата Олександр Мельников. Олександра Єфремова звинувачують у зловживанні службовим становищем під час прийняття Верховною Радою "диктаторських законів" 16 січня 2014 року. Серед них — закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян". За словами Мельникова, цей законопроект був тоді надзвичайно позитивно охарактеризований Головою Верховного Суду Ярославом Романюком, який наступного дня після прийняття законів скликав брифінг, присвячений цьому питанню.

"Очільник найвищого судового органу більше 20 хвилин розповідав журналістам про переваги документу та наголошував на необхідності впровадження запропонованих змін. Зокрема, він підкреслив, що вказаний акт абсолютно відповідає європейській та світовій практиці та надзвичайно прихильно сприйнятий судовою спільнотою", - розповів адвокат Єфремова.

"Зважаючи на час брифінгу Романюка та час підписання закону про внесення змін до закону про судоустрій, питання хто, або що спонукало президента до його підписання, стає не таким вже й однозначним. У зв'язку із цим, а також приймаючи до уваги те, що даному факту слідство також не приділило достатньої уваги, я маю намір клопотати перед судом про виклик Голови ВС у засідання та допит його в якості свідка", - сказав Мельников.

Нагадаємо, 21 липня Генеральна прокуратура завершила розслідування проти колишніх депутатів парламенту Єфремова, Олександра Стояна (обидва - від фракції ПР) і Сергія Гордієнка (Комуністична партія), підозрюваних у фальсифікації процедури прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

14 лютого правоохоронці затримали Єфремова в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Голова Верховного Суду України може свідчити на користь Єфремова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути