пʼятниця, 17 травня 2013 16:45

"Права відмовитися у "добровольців" немає" - студентів насильно женуть на "антифашистський" мітинг у Донецьку

Донецьких студентів знімають з пар заради "регіонального" мітингу, а макіївських опозиціонерів викликають до міліції.

"У країні почалося свавілля у зв'язку з проведенням опозиційними силами маршу протесту, призначеного на 18 травня в Києві на Європейській площі, - повідомляє Світлана Дадашова з Макіївського "Фронту змін". - Починаючи з 16 травня різко погіршився зв'язок, почалися повально сипатися повістки в міліцію активістам. Нашому керівнику Нестерову Сергію 16 травня вручили відразу дві повістки. Раніше його взагалі ніколи в міліцію не викликали".

Автор: Фото: Тетяна Заровна
  Керівнику Макіївського "Фронту змін" Нестерову Сергію вручили одразу дві повістки до міліції
Керівнику Макіївського "Фронту змін" Нестерову Сергію вручили одразу дві повістки до міліції

Одна повістка - у Центрально-міський райвідділ МВС, друга - в райвідділ Радянського району.

"За першою він вже повернувся з міліції - виявилося, що хтось нібито написав заяву, що його обрахували в таксі, а Сергій один з засновників цієї служби таксі. За другою повісткою він ще перебуває у міліції, чим закінчиться цей виклик навіть не знаю. Але й цього виявилося мало для того, щоб активіст напевно не потрапив у Київ. Сьогодні вночі були вкрадені номери з його машини, яка стояла під під'їздом будинку. А ми якраз на його машині збиралися до Києва, тому що квитків на поїзд не дістати. Всього нас збиралося їхати на мітинг опозиції з Макіївки 12 людей, і у кожного різко почалися проблеми на роботі".

На вчорашньому мітингу-реквіємі пам'яті на честь жертв політичних репресій на Рутченківському полі, де покояться останки десятків тисяч жертв радянської влади, глава Донецької обласної організації КУН Марія Олійник виголосила промову.

"Донецька влада збирається звернутися до Кабміну і Президента України для скасування виплат потерпілим від політичних репресій на Західній Україні замість того, щоб зробити те ж саме. Такі пропозиції і рішення можуть приймати тільки спадкоємці безпосередніх виконавців масових убивств. Ганебно влаштовувати мітинги проти якогось "фашизму", маючи на увазі борців за свободу України і примусово привозити на свої мітинги бюджетників", - сказала вона.

У коментарі Gazeta.ua Олійник уточнила, що до неї звернулися жителі міста Сніжне, яких примусово збираються відвезти на "антифашистський мітинг", який розпочнеться у Донецьку сьогодні о 17.00.

17 травня студенти 2 курсу філфаку Донецького національного університету повідомили Gazeta.ua, що їх знімають з останньої навчальної пари заради участі в "регіональному" мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За участь у мітингу "Україна проти фашизму!" організатори обіцяють по 80 гривень

Частина студентів обурилася такою вимогою, яка надійшла від профкому. Ці студенти мають намір написати скаргу ректору.

За їхніми словами, збір студентів ДонНУ на "антифашистський" мітинг у Донецьку призначений на сьогодні біля пам'ятника Пушкіну о 16.00. Перед студентами поставлено завдання - з кожного факультету на мітинг повинні прийти не менше 80 осіб, права відмовитися у "добровольців" немає. Ведеться облік за прізвищами "добровільних учасників".

Напередодні в соціальній мережі було опубліковано роз'яснення від імені студентського профкому ДонНУ, де говорилося, що ті, хто відмовився прийти на мітинг ПР, не зможуть відпочити влітку в університетському пансіонаті "Наука".

Зараз ви читаєте новину «"Права відмовитися у "добровольців" немає" - студентів насильно женуть на "антифашистський" мітинг у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути