четвер, 12 вересня 2013 18:04

Практика Кармазіна пошириться на інші округи - політолог

Практика Кармазіна пошириться на інші округи - політолог
Володимир Цибулько. Фото: podrobnosti.ua

Віктор Янукович намагається побудувати систему рівності перед законом. Тому нардепи, як від опозиції, так і від влади не застраховані від позбавлення мандата.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Цибулько коментуючи рішення Вищого адмінсуду позбавити мандата "регіонала" Ігоря Маркова.

"Не виключно, що суд справедливості буде продовжуватись по інших округах і по відношенню до інших депутатів Верховної Ради. Практика Кармазіна пошириться ще на ряд округів", - розповів він.

На запитання, з яких причин можуть бути судові позови експерт відповів: "Поки що фальсифікації. Але тут іншої причини бути не може, бо тоді знову почне діяти принцип вибіркового правосуддя проти якого жорстко заперечує Євросоюз".

На думку Цибулько, зараз Україна починає уникати вибіркового правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Марков вкрав мандат. 6 тисяч бюлетенів були сфальсифіковані - ЗМІ

"Позбавлення мандату "регіонала" є свідченням того, що президент пробує вибудовувати систему рівності перед законом, як для опонентів, так і для союзників. Держава починає ставати державою, коли правова система доступна для всіх її членів. Це свідчення того, що все-таки державний апарат робить все, щоб зближуватися з Євросоюзом. Це свідчення того, що суди стають більш незалежними, коли політична орієнтація нічого не означає. Вважаю, що всі інститути української держави повинні демонструвати бажання належати до Євросоюзу", - розповів політолог.

Нагадаємо, сьогодні за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата від Партії регіонів Ігоря Маркова. Сам Марков вважає, що його обвинувачення у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України й не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «Практика Кармазіна пошириться на інші округи - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути