вівторок, 11 грудня 2012 16:22

ПР хоче, аби спікер виконував роль "руки Чечетова" - експерт

ПР хоче, аби спікер виконував роль "руки Чечетова" - експерт
Сергій Таран: Рибак не зможе консолідувати парламент. Фото: www.radiosvoboda.org

Партії регіонів на посаді спікера потрібна людина, яка виконуватиме роль "руки Чечетова".

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи інформацію про те, що Партія регіонів має намір висунути на посаду спікера свого однопартійця Володимира Рибака.

"Це не найкраща кандидатура. Це дивно. Бо Рибак — це далеко не спікерська людина. Для того, щоби бути спікером, треба бути прийнятним для багатьох політичних груп, хоча б мінімально. А Рибак — це однозначно людина від Партії регіонів і йому буде досить складно досягти якихось політичних компромісів", - пояснив політолог.

Водночас, Таран не виключає, що кандидатура Рибака може бути певною "пробною кулею".

"Насправді його висунення є трохи нелогічним. Водночас, це може й означати, що Партія регіонів саме так бачить Верховну Раду, тобто як підрозділ Партії регіонів. Але мені здається, що цій людині буде досить складно консолідувати парламент", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободи" поки що немає жодних шансів посісти керівні пости у Раді - політолог

Таран нагадав, що нещодавно було змінено процедуру обрання голови Верховної Ради за відкрите голосування, що призведе до того, що спікером буде людина виключно більшості.

"Зараз змінилася процедура голосування за спікера. Адже раніше спікер - це була фігура, за яку голосували таємно і відтак не було зрозуміло, хто голосував, а хто ні. Відповідно, зараз виходить, що спікером буде людина тільки більшості, - наголосив експерт. - По суті, я так розумію, що на спікера Партія регіонів хоче покласти роль "руки Чечетова". Власне тому їм там потрібна своя людина, а не людина, яка має політичну вагу у суспільстві".

 

Зараз ви читаєте новину «ПР хоче, аби спікер виконував роль "руки Чечетова" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути