пʼятниця, 15 січня 2016 15:59

Споживачі зекономлять 25% на перерахунку плати за тепло - Зубко

Споживачі зекономлять 25% на перерахунку плати за тепло - Зубко

Перерахунок вартості послуг опалення залежно від температури повітря дозволить споживачам заощадити близько 25% коштів.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час селекторної наради з питань опалювального сезону в Одеській області.

"Населення платитиме за те, що реально спожито, а не за нараховане тепловиками. Люди зможуть зекономити. Для цього розроблена зрозуміла методика. Її отримали всі комунальні служби", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Урядовець наголосив, що голови державних адміністрацій особисто відповідають за опалювальний сезон на місцях. Вони інформують координаційний центр про функціонування всіх систем опалення та водопостачання.

"Ви відповідаєте за якість і кількість рахунків, які виставляють нашим споживачам", - підкреслив Геннадій Зубко.

Він зазначив: необхідно забезпечити якість послуг та справедливу ціну на них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям перерахують плату за опалення

"У 2015 році підприємства теплокомуненерго зекономили 2 мільярди кубометрів газу у порівнянні з минулим роком", - сказав урядовець.

Геннадій Зубко також голосив, що за минулий рік встановлено 50% будинкових лічильників тепла і газу.

"У 2016 році ми повинні закрити питання по газових будинкових лічильниках, а також вийти на 75-78 відсотків встановлення будинкових лічильників тепла", - додав він.

"Ми маємо пояснити населенню необхідність економії газу і, за можливості, заміни його іншими видами палива та енергії. Зараз важливо бути ощадливими, не спалювати дорогоцінні енергоресурси у повітря", - додав Зубко.

Нагадаємо, нарахування щомісячної плати за централізоване опалення повинно враховувати зміни температурного режиму. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України. За розрахунками Мінрегіону та оцінками експертів економія коштів для населення, що використовує централізоване опалення, може становити 25%.

Зараз ви читаєте новину «Споживачі зекономлять 25% на перерахунку плати за тепло - Зубко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути