четвер, 11 квітня 2013 19:12

Потенціал помилування у Януковича слабенький. Можливо через рік випустить Тимошенко - експерт

Потенціал помилування у Януковича слабенький. Можливо через рік випустить Тимошенко - експерт
Віктор Небоженко Фото: glavcom.ua

Президент України Віктор Янукович не готовий морально ще звільняти екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Можливо він збереться з силами і зробить це через рік.

Про це в коментарі сказав політолог Віктор Небоженко.

"Тимошенко - це розмінна карта Януковича у відносинах з Європейським Союзом, і не більше. Не треба звертати увагу на такі аргументи про суди, коли суди не користуються авторитетом ні серед суддів, ні серед населення. Бо аргументи, що це залежить від погоди, чи суддів - є мало значущими", - зазначив експерт.

Крім того, він підкреслив, що в даному питанні відіграє важливу роль європейська громадськість "з якимись реальними пропозиціями".

"Допустимо, ви знімаєте гроші в Кіпрі, але відпускаєте Тимошенко, або ми даємо вам покращений візовий режим, а ви відпускаєте Тимошенко, або ще щось. І до тих, пір поки ситуація не погіршиться з самою Тимошенко. Адже вона - не молода жінка, яка сидить у в'язниці. Ви тільки подивіться, який понівечений вийшов з в'язниці Луценко", - висловив думку Небоженко.

Також політолог акцентував увагу, що в даному випадку є тільки два варіанти вирішення ситуації: "Або самопочуття різко погіршиться, і тоді доведеться її випускати - не дати ж їй помирати у в'язниці, Янукович до цього не додумається. Або ж в результаті якихось переговорів, які буде вести Європейський Союз з Януковичем".

"А суди наші тут ні при чому. Це ж залякані люди, замордовані шантажем, вони повністю залежать від влади, всі розуміють, що не суди приймають рішення. Якщо б він щось інше сказав би, в якості аргументу, то можливо, але ховатися за суди, які йому повністю підпорядковані, це не зовсім чесно", - заявив Небоженко.

Відповідаючи на запитання, чи слід очікувати в найближчому майбутньому, що Янукович помилує Тимошенко, він відповів: "Ні, потенціал помилування у нашого президента дуже слабенький. Це треба велику мужність. Це потрібно близько року, щоб він зібрався з силами. Він же зумів подолати природу, опір товаришів, і звільнив Луценка. Помилування - це не доказ слабкості, як думають донецькі політики. Це доказ сили політика. Це позначає, що він може дозволити своїм політичним супротивникам залишатися на плаву. У всьому світі - це вважається проявом сили".

Сьогодні президент України Віктор Янукович назвав неможливим помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, поки йдуть суди над нею.

Нагадаємо, 7 квітня президент Янукович помилував колишніх міністрів Луценка та Філіпчука. Юридичної заборони на застосування до кого-небудь ще такого ж механізму помилування, як у випадку з екс-міністром МВС Юрієм Луценком, немає, зазначає міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Потенціал помилування у Януковича слабенький. Можливо через рік випустить Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути