четвер, 31 жовтня 2013 10:29

Посол Іспанії каже, що Україна майже приречена на асоціацію з ЄС

Посол Іспанії каже, що Україна майже приречена на асоціацію з ЄС
Фото: aspekty.net

Україна все одно підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, незважаючи на результати Вільнюського саміту "Східного партнерства".

Про це заявив у середу новий Посол Королівства Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне під час ІІІ українсько-іспанського форуму журналістики "Медіа у новій Європі та Україні, їх роль в європейському інтеграційному процесі".

"Саміт у Вільнюсі стане історичним моментом для України, на який ми всі очікуємо. І навіть якщо зараз Україна не виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію, то зробить це пізніше і все одно підпише Угоду", - сказав Херардо Бугайо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичний терор з боку Росії прискорить інтеграцію України до ЄС та, можливо, до НАТО – аналітик

Він переконаний, що якщо підписання Угоди про асоціацію України з ЄС не відбудеться на саміті у Вільнюсі, то це неодмінно станеться пізніше. При цьому дипломат зауважив, що у будь-якому разі важливим завданням для України залишається вирішення питання "юридичної безпеки".

"Найголовніше - це юридична безпека. Іноземні інвестори та громадяни будуть активно перетинати кордон, лише коли її рівень буде досить високим. Тому основне завдання України сьогодні полягає у забезпеченні такої безпеки", - зазначив Херардо Бугайо.

Саме тому, як наголосив посол, у цей важливий для України момент все важливішу роль у трансформації суспільної думки відіграють ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Посол Іспанії каже, що Україна майже приречена на асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути