середа, 07 листопада 2012 14:06

Після виборів у США з'явиться час взятися за резолюцію щодо України - експерт

Після виборів у США з'явиться час взятися за резолюцію щодо України - експерт
Володимир Горбач. Фото: obozrevatel.com

Після президентських виборів, в США з'явиться час взятися за резолюцію щодо України.

Про це Gazeta.ua сказав експерт, політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва, Володимир Горбач, коментуючи попередні результати президентських виборів в США, за якими перемогу отримав чинний голова держави Барак Обама.

Він наголосив, що результати президентських виборів в США є досить очікуваними, хоча інтрига все ж зберігалася до кінця.

"Другий термін Обами не дуже сильно буде відрізнятися від попереднього. Бо порядок денний, оголошений із самого початку, ще не виконано, і він буде продовжуватися його реалізовувати. З іншого боку, він уже не буде думати про критику і у нього будуть більш розв'язані руки, оскільки наступних виборів у нього вже не буде. Тому він міг би впровадити внутрішні реформи США, і в перш за все, щодо соціально-економічних відносин", - пояснив експерт.

Перемогу Обамі забезпечили надзвичайно висока явка виборців, додав Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможне фото Обами з дружиною побило рекорди в Твіттері і Facebook

"Обама виграв завдяки тим людям, які раніше не були такими політично активними, не ходили на вибори та ігнорували їх. Тут була боротьба між реформами і контрреформами. Американці, насправді, особливо інтелектуальні еліти та середній клас, розуміють всю глибину внутрішньої проблеми, яка є в американському суспільстві, і вони розуміють, що без внутрішніх реформ їм не вдасться подолати еконономічну кризу і вплив цієї кризи на американців. Тому ця перемога відбулася завдяки середньому класу, більш освіченим людям і жителям великих міст", - підкреслив він.

Щодо зовнішньої політики, то в ній нічого, на думку Горбача, не зміниться: "Зовнішня політика США не змінилася б навіть, якщо змінився би президент, оскільки є стратегія на кілька років, десятиліть наперед. Хіба що може змінитися стилістика чи риторика у взаєминах, але загальні стратегічні підходи не змінні".

Він додав, що найбільшими сферами зацікавлення залишатиметься Китай та Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політика Обами щодо України не зміниться. І надалі буде на 200-му місці серед пріоритетів - екс-посол

"Найважливіші питання для США будуть не Україна, не Росія і навіть не Європа. Це буде Китай, Іран, Близький схід. Тому в цьому плані нічого не зміниться. В Ірані та Москві можуть бути раді таким результатам виборів, бо Барак Обама їм більше підходять. Що ж стосується України, то вона як була в зоні уваги, так і залишиться. Але вона не є ані стратегічним партнером, ані країною-ізгоєм. Це така собі зона боротьби, та ще й не найбільш стратегічно важлива для США. Тому вони будуть приділяти увагу Україні і далі десь так само, як і приділяли до цього", - переконаний Горбач.

Водночас, він не виключає, що після виборів в США можуть вже взятися і за вже ухвалену резолюцію щодо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барак Обама впевнено перемагає на виборах президента США

"Саме зараз після закриття виборчих дільниць і підведення підсумків голосування, в американській адміністрації з'явиться час та натхнення зайнятися підсумками парламентських виборів в Україні, тими порушеннями, які у нас відбулися. Резолюція, яка вже була ухвалена, буде імплиментуватися різними способами", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Після виборів у США з'явиться час взятися за резолюцію щодо України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути