неділя, 03 лютого 2013 13:00

Порядних людей у владу треба заганяти палицею - генерал-лейтенант СБУ

Порядних людей у владу треба заганяти палицею - генерал-лейтенант СБУ
Фото: intv.ua

Після Київської Русі 25 поколінь українців жили без власної держави, тому мають хуторянське мислення - пристосовуватися, сховатися, а не боротися у відкритому бою.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав генерал-лейтенант Служби безпеки України (СБУ) Олександр Скіпальський.

"Катастрофа в тому, що на початку 1990-х до влади не прийшли національно-патріотично налаштовані люди. У мене 100-відсоткова інформація, що президент Кравчук прибув на ІІІ з'їзд Руху з указом про призначення Чорновола прем'єр-міністром. Проте прорадянські сили отримали інформацію й не допустили цього альянсу. Включилися спецслужби. Рухівці відмовилися від посад. Заявили, що переходять у конструктивну опозицію. До кого? До своєї держави? Кравчук зробив ставку на стару радянську номенклатуру, що і призвело до теперішнього стану", - сказав Скіпальський.

За його словами, коли почала заводитися "бацила олігархічного капіталу", СБУ не забезпечила рівномірного розподілу національного багатства.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Терористи вбили понад 30 людей під час нападу на іракську поліцію

"Навпаки, в силу особистої зацікавленості тодішніх керівників, допомогла передати його в руки кланів. Так сталося, бо не відбулося процесу люстрації. Діяти треба було мудро, бо такої кількості агентури колишнього КДБ, як в Україні, не було в жодній із країн соцтабору. Було багато провокацій. Найважливішою операцією російських спецслужб став Харківський собор 1992 року, який проголосив УПЦ Московського патріархату. Потім боротьба перейшла на вищі щаблі. Радники президента Кучми підказували йому пошвидше проводити приватизацію, яку вони ж і контролювали. До влади приходили люди, яких розставляв Дмитро Табачник як голова Адміністрації президента. А національно свідомі кадри вибивали", - зауважив генерал-лейтенант

На його думку, національно-свідомих людей не пускають до влади.

"Але ще фараони писали, що порядних людей у владу треба заганяти палицею. Порядна людина - скромна, не буде пробиватися ліктями, підкуповувати", - зазначив Скіпальський.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Порядних людей у владу треба заганяти палицею - генерал-лейтенант СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути