пʼятниця, 03 лютого 2017 17:05

Порошенкові вказали на "компроміс" із Радою

Порошенкові вказали на "компроміс" із Радою
УНІАН

У тринадцятого члена ЦВК закінчився строк повноважень.

Про це повідомили у Комітеті виборців України.

"Йдеться про Олександра Осадчука, якого призначили 2 лютого 2010 року. До цього він перебував на посаді завідувача секретаріату парламентської фракції "Блок Литвина". Таким чином, вже у 13 із 15 членів комісії закінчився строк повноважень, який становить сім років", - нагадали в організації.

Експерти закликали керівників парламентських фракцій і президента розблокувати процес призначення нових членів комісії.

У Верховній Раді немає 226 голосів на підтримку тих кандидатур, яких подав президент, зауважив голова КВУ Олексій Кошель.

"Фракції парламенту мають звернутися до президента із пропозицією відкликати відповідну постанову і запропонувати йому оновлений список кандидатур до складу ЦВК. Тим більше, що оновлювати перелік кандидатів й так доведеться з огляду на збільшення кількості членів ЦВК, у яких закінчився строк повноважень", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охендовський розкрив плани щодо відставки

"Компроміс може бути за трьох умов. По-перше, важливо щоб фракції, визначаючи кандидатів, зробили вибір на користь фахівців, а не партійних активістів без відповідного досвіду. По-друге – серед їх пропозицій не має бути одіозних і завідомо непрохідних прізвищ. По-третє, нові кандидати мають представляти інтереси всіх парламентських фракцій" – додав Кошель.

Строк повноважень 12 з 15 членів ЦВК завершився у червні 2014 року. У червні 2016-го президент вніс до парламенту подання щодо відповідних членів ЦВК. Фракції не змогли дійти згоди щодо запропонованих кандидатів.
Зараз ви читаєте новину «Порошенкові вказали на "компроміс" із Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути