пʼятниця, 24 квітня 2015 12:00

Порошенко вирішив трохи подратувати Росію - аналітик

Порошенко вирішив трохи подратувати Росію - аналітик
Фото: tsn.ua

 Президент Петро Порошенко впевнений, що українці на референдумі підтримають вступ України до НАТО, тому й проанонсував його проведення.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть.

"Остання соціологія показує, що відносна більшість українців схвально ставиться до ідеї вступу до НАТО. Референдум можливий, бо конституційна більшість у Верховній Раді може з легкістю його ініціювати. Тим більше, що члени коаліції йшли під гаслами, що Україна потребує системи безпеки Північно-Атлантичного Альянсу. Це трохи гучна заява Порошенка - аби подратувати Росію", - зауважив аналітик.

Водночас він вважає, що очікувати вступу України до НАТО в короткостроковій перспективі не варто.

"Зараз ми не в тому стані, щоб нас туди взяли. Для цього потрібно реформувати всю країну, а не лише військову галузь. Адже в НАТО є свої стандарти, які стосуються не тільки військово-промислового комплексу та армії, а й демократичних та політичних інститутів. До цих стандартів Україна ще не дотягує", - пояснив Круть.

За його словами, президент ставить амбітні плани до 2020 року, щоб Україна відповідала стандартам вступу до Євросоюзу, які в більшості перетинаються з натівськими. "А головне - поставити ціль", - вважає аналітик.

Нагадаємо, 22 квітня президент України Петро Порошенко під час візиту до Франції анонсував референдум про вступ України в НАТО.

23 квітня Порошенко підписав програму співпраці з альянсом на 2015 рік. Серед цілей програми укладення нової поглибленої угоди між Україною та НАТО, а також укладення угоди між Кабінетом Міністрів України та альянсом про доступ до інформаційних мереж НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вирішив трохи подратувати Росію - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути