Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 22:22

Порошенко у Казахстані обговорював новий "Шовковий шлях"

Порошенко у Казахстані обговорював новий "Шовковий шлях"
Фото: http://www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Казахстан із зустрічі з Прем'єр-міністром Каримом Масімовим. Глава держави привітав завершення переговорів щодо вступу Казахстану у Світову організацію торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Запуск зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом з 1 січня 2016 року та членство Казахстану в СОТ створять додаткові можливості для посилення торговельно-економічної співпраці між нашими країнами", – наголосив Порошенко.

Співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах.

Президент України та Прем'єр-міністр Казахстану обговорили низку інфраструктурних проектів, у яких можуть узяти участь українські виробники, зокрема, проекти у будівельній, машинобудівній, нафтогазовій і аграрній галузях, а також обговорили питання диверсифікації газопостачання в Україну.

Окрема увага була приділена питанню розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи через Казахстан та Україну. Йдеться про проект в рамках ініціативи "Економічний пояс Шовковий шлях" за маршрутом Західний Китай – Західна Європа.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Казахстані обговорював новий "Шовковий шлях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути