четвер, 30 червня 2016 13:07

Порошенко у Болгарії домовився про низку проектів

Порошенко у Болгарії домовився про низку проектів
Фото: twitter.com

Україна з Болгарією домовилися про співпрацю в оборонній, енергетичній сферах. Також про запровадження безкоштовних довготермінових віз.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко за результатами переговорів зі своїм болгарським колегою Росеном Плевнелієвим.

"Ми намітили цілу низку кроків, які зроблять наші країни ще ближчими. Обговорили можливості безкоштовної видачі довготермінових віз для українців. Домовилися про те, що почнемо розробляти спільні інфраструктурні проекти. І реалізовувати домовленості, які були досягнуті нещодавно в Бухаресті, для того, щоб дорога, яку ми почали будувати з Одеси через Болград до Рені, продовжилася через Румунію до Болгарії. Домовилися про початок роботи над запуском залізничного пасажирського сполучення", - розповів Порошенко.

За його словами, президенти також домовилися з низки конкретних проектів. У тому числі, у галузі енергетики та військово-технічної співпраці.

"Значну увагу приділили можливостям співпраці в безпековій сфері. Вдячні Болгарії за рішення очолити трастовий фонд НАТО з адаптації, лікування, реабілітації українських військовослужбовців", - наголосив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує отримати громадянство в різних країнах

Як відомо, сьогодні президент Петро Порошенко почав свій візит до Болгарії. Окрім зустрічі з керівником держави, заплановані переговори Порошенка з прем'єр-міністром країни Бойко Борисовим.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Болгарії домовився про низку проектів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути