Ексклюзиви
неділя, 22 листопада 2015 19:40

"Порошенко, сам ти агент Кремля!", "Вілкул, геть у Ростов" - найгостріші протести тижня
5

Gazeta.ua пропонує найголовніші протестні акції тижня, що минає, з 16 по 22 листопада.

17 листопада, Кривий Ріг

До Криворізької міськради на протест проти фальсифікації результатів виборів вийшли місцеві жителі. Вони розлючені тим, що їх голоси вкрали і готові до радикальних дій. У протестувальників плакати "Вілкул, поверни голоси виборців", "Вілкул, вихід один - квиток у Ростов", "Фальсифікаторів на нари!".

 
 

17 листопада, Черкаси

Черкаські активісти у середмісті влаштували акцію "Не/Залежні партії". Представник "Незалежної партії" та "Олігарх", який водив "Залежну партію" на повідку, збирали підписи містян під зверненням до президента. У ньому вимагають від глави держави підписати закон про державне фінансування політичних партій. За кілька годин активісти зібрали майже сотню підписів.

18 листопада, Харків

Біля будівлі Харківської міської ради проходить мирна акція протесту проти діяльності міського голови Геннадія Кернеса. Того дня він приймав присягу. Нагадаємо, що Кернес переміг у першому турі мерських виборів і залишився на посаді міського голови.

 
 

19 листопада, Київ

Біля приміщення Міністерства охорони здоров'я України відбулась акція, учасники якої вимагали заборонити виготовлення та продаж ароматизованих сигарет в Україні. На акції було влаштовано невелику театралізовану виставу, під час якої так званий "Кондитер смерті" пропонував усім охочим посмакувати фруктами, смаками яких виробники сигарет начебто приховують їхню шкідливість. "Тютюнова індустрія заманює дітей до лав курців "тютюновими десертами". Такі написи – "полуничні, ментолові, яблучні сигарети", на перший погляд, роблять цигарки нешкідливими. Але вже десяту підлітки викурюють за звичкою. Саме це ми хочемо подолати", - розповів один з активістів.

21 листопада, Київ

Криками "Ганьба!" та "Банду геть!" зустріли президента Петра Порошенка на Інститутській, куди він прибув для вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні. Люди освистали його. Натовп від огорожі, яку встановили заради президента, відтіснили бійці Нагвардії та батальйону МВС "Київ-1".

21 листопада, Київ

У центрі Києва близько 20 осіб з криками "Ганьба" перекинули паркан біля сцени, де відбувався концерт на честь другої річниці Революції Гідності. Конфлікт стався через студентський музичний марафон "Вільні творять майбутнє!". Людей обурило, що річницю Майдану відзначають як свято. Між активістами та нацгвардійцями сталася сутичка. Постраждалих немає. Люди скандують "Віче!". Зі сцени лунає критика влади та вимоги звіту перед народом.

21 листопада, Херсонщина

На місці обвалення електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками акції з цивільної блокаді Криму, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і прибулими правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка. Після переговорів силовики зняли оточення біля електроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам "Укренерго" провести заземлення.

22 листопада, Київ

У центрі Києва на Майдані Незалежності близько 300 активістів провели Віче, щоб відзначити День свободи та гідності на честь Революції гідності та Помаранчевої революції. Серед учасників були націоналістичні організації ОУН, КУПР, рух "Правий сектор". Люди виголошували незадоволення нинішньою владою. Кричали "Банду геть". Тримали плакати "Порох мокрий пора мінять", "Обіцяв продати бізнес – продав Україну".

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко, сам ти агент Кремля!", "Вілкул, геть у Ростов" - найгостріші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути