понеділок, 14 грудня 2015 14:31

Порошенко розповів, чи позбавлятимуть громадянства через сепаратизм

Порошенко розповів, чи позбавлятимуть громадянства через сепаратизм
Фото: lenta.ru

Президент Петро Порошенко відповів на петицію щодо позбавлення українського громадянства за сепаратистські висловлювання чи дії. Відповідь розміщена на сайті глави держави.

Порошенко поділяє думку про неминучість суворого покарання осіб, які вчиняють злочини проти основ національної безпеки. При цьому у відповіді говориться, що аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України поки що "свідчать про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

"Разом з тим я звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією опрацювати підняті в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у вирішенні подібних проблем і вжити заходів відповідно до законодавства", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, наприкінці листопада дана петиція набрала потрібні для розгляду президентом 25 тисяч підписів. Раніше Порошенко відповів на електронну петицію щодо проведення в Україні референдуму про вступ України в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, чи позбавлятимуть громадянства через сепаратизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути