четвер, 02 липня 2015 17:12

Порошенко пригрозив новими звільненнями у Львові
7

Фото: Вікторія Цимбаліста

Під Львівською обласною радою збирається нечисленний мітинг. Трохи більше трьох десятків людей вишиковуються обабіч дороги з плакатами: "Президенте, за вами законність призначення в ДФС", "Коропецький або Мальський", "Рішення кадрової ради ДФС в дію". 2 липня сюди приїздить президент Петро Порошенко — провести нараду з місцевими силовиками.

"В мене батьки підприємці, вже більше року очікують аби був призначений керівник фіскальної служби, щоб би якась робота нарешті була. Але все заступорилося. Сподіваємося, президент побачить чого хочемо і вирішить кадрове питання", - говорить 23-річний Марян Галан, громадський активіст.

Біля самого входу в облраду чекає президента 68-річна Зіновія Престайко з села Рясне-Руська. Жінка викладає на сходи стоси паперів.

"Всюди зверталася, а тепер почула, що президент буде. Вирішила вже через нього діяти. Куди вже дальше. В нас в селі нічого не робиться. Така багата сільрада, а голова безтолкова. Як яке свято села, то всіх з області і району збирає і розказує як у нас добре, а в селі і сісти нема на що ні лавки, ні футбольного поля. Я екс-депутат цього села, але мені ніколи ніхто чути не хотів, може президент якось вплине", - каже Престайко.

Петро Порошенко в супроводі кількох охоронців швидко проходить повз людей. До нього їх не підпускають.

В нарадчій залі одразу приступає до вступного слова. Критикує роботу правоохоронців та інших силових структур. Надає слово Віталію Яремку, заступнику керівника місцевого СБУ. Той розказує про роботу служби. В середині промови президент перебиває чиновника.

"Ви говорите загальними фразами, а я б хотів би конкретики. Давайте припинемо звітувати про відкриті кримінальні справи корупціонерів, а будемо звітувати вироками судів. Поки в країні йде війна на Сході, то на Заході триває інша не менш небезпечна війна. Роками в державі працюють корупційні та контрабандні схеми, а силові і правоохоронні органи у цій війні просто бездіяльні. Боротьба з корупцією - це ключове завдання СБУ і воно його провалило. Власне підставою для звільнення керівництва СБУ Валентина Наливайченка були незадовільні результати у питанні боротьби із корупцією та контрабандою. Хочу сказати, що й надалі за таку бездіяльність буде відповідна кара", - зазначив президент.

Нарада Порошенка з керівниками силових структур триває більше години. Опісля керівник держави відправився на зустріч із польським колегою Броніславом Коморовським до Львівського Палацу Потоцьких. Спілкуються без преси.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пригрозив новими звільненнями у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути