середа, 25 лютого 2015 17:12

Порошенко поставив Гонтаревій ультиматум по курсу гривні - ЗМІ

Порошенко поставив Гонтаревій ультиматум по курсу гривні - ЗМІ
Валерія Гонтарева. Фото: forum.pravda.com.ua

Президент України Петро Порошенко в ультимативній формі зажадав від голови Нацбанку якомога швидше стабілізувати ситуацію на валютному ринку країни.

Про це пише видання ZN з посиланням на власні джерела.

Як пише видання про це домовилися за результатами наради у президента за участю глави НБУ, прем'єра, міністра фінансів, в ході якого був розроблений комплекс заходів щодо стабілізації ситуації на валютному ринку України.

"В ході наради Порошенко в ультимативній формі зажадав від глави НБУ Валерія Гонтарєва стабілізувати курс на рівні, на який орієнтувався Кабмін при затвердженні змін до держбюджету-2015", - пише видання.

За останні два тижні після того, як Національний банк відмовився від визначення індикативного курсу, національна валюта стрімко втрачає позиції по відношенню до долара і євро. Так, за підсумками торгів на Міжбанку 24 лютого, її курс знизився до нового історичного мінімуму в 33,85 грн / $, тоді як на "чорному ринку" котирування досягали 38 грн/$.

В умовах обвального падіння гривні Нацбанк змушений був вдатися до нових адміністративних обмежень на валютному ринку.

Так, з сьогоднішнього дня Нацбанк фактично зупинив міжбанк, заборонивши уповноваженим банкам протягом трьох днів (по 27 лютого включно) купувати валюту за дорученнями клієнтів. Напередодні НБУ заборонив кредитування в гривні під купівлю валюти і посилив контроль над імпортними операціями.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко поставив Гонтаревій ультиматум по курсу гривні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути