понеділок, 16 січня 2017 15:36

Порошенко доручив терміново позиватися до Росії у Гаазі

Порошенко доручив терміново позиватися до Росії у Гаазі

Президент Петро Порошенко доручив МЗС сьогодні передати до Міжнародного суду ООН в Гаазі позов проти Росії.

Про це повідомляє сайт глави держави.

У позові йдеться про порушення Росією Конвенції ООН щодо протидії фінансуванню тероризму та Конвенції щодо ліквідації усіх форм расової дискримінації.

"Три роки Російська Федерація брутально порушує міжнародне право, три роки здійснює незаконну анексію Криму, незаконну окупацію Сходу нашої країни на території Донецької та Луганської областей, реалізує політику знищення і дискримінації у Криму", - сказав президент.

Позов обговорив з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, заступниками глави АПУ Костянтином Єлісєєвим та Олексієм Філатовим.

Протягом 3 років російські бойовики скоїли численні терористичні атаки, жертвами яких стали сотні тисяч безвинних людей, які залишили свої помешкання, сказав президент.

Близько 1,7 млн українців - тимчасово переміщені особи, нагадав він.

"Ті, хто залишились у Криму і на Донбасі, зазнають тортур і переслідувань. Забороняють діяльність Меджлісу кримськотатарського народу та скоюють інші злочини, які не можуть залишатися безкарними", - сказав Порошенко.

Також президент нагадав про численні злочини, які скоїли терористи проти мирного населення в Маріуполі, Волновасі, Краматорську та збитий бойовиками літак рейсу МН-17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ревізору" Обами нагадали про плани Кремля

Україна весь цей час з початку агресії Росії діяла винятково у форматі міжнародного права, наголосив він.

"Сьогодні увесь комплекс робіт із досудового процесу завершили. Україна повністю готова передати до Міжнародного суду ООН у Гаазі необхідні документи для притягнення до відповідальності Росії щодо цих двох конвенцій.. Росія має заплатити свою ціну за агресію", - заявив Порошенко.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Зараз ви читаєте новину «Порошенко доручив терміново позиватися до Росії у Гаазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути