Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2015 10:58

Порошенко пообіцяв не повертати Донбас силою

Порошенко пообіцяв не повертати Донбас силою

Президент Петро Порошенко запевнив, що Київ не має наміру відновлювати бойові дії в Донбасі, оскільки врегулювати конфлікт за допомогою сили неможливо.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF український президент пояснив, що пріоритетним завданням для Збройних сил України є зміцнення обороноздатності, оскільки самопроголошені республіки Донбасу можуть спробувати відбити шлях до Криму і взяти Маріуполь.

Український президент обгрунтував свої побоювання тим, що Росія, як він стверджує, нарощує військову присутність в Донбасі. При цьому Москва неодноразово відкидала звинувачення української сторони і Заходу у відправленні військовослужбовців і техніки в Україну і в прямій участі у збройному конфлікті.

Заява Порошенка пролунала на тлі висловлювань зарубіжних дипломатів, які закликали українського президента не відновлювати бойові дії на Донбасі.

Зокрема, на необхідності врегулювати конфлікт виключно мирним шляхом цього тижня заявив держсекретар США Джон Керрі.

Побоювання іноземних політиків пов'язані з нещодавнім виступом Порошенко, в якому він пообіцяв відновити контроль над аеропортом Донецька, де торік йшли запеклі бої українських військових з озброєними прихильниками самопроголошеної "ДНР".

У "ДНР", яка контролює зараз аеропорт, розцінили це як готовність до нападу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв не повертати Донбас силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути