неділя, 20 липня 2014 10:05

Порошенко підтримає Ахметова — екс-нардеп

Порошенко підтримає Ахметова — екс-нардеп
фото: odivizion.ru

Президент Петро Порошенко може підтримати мільярдера Ріната Ахметова. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Президент ставитиме палки в колеса, щоб не було перекосу в бік Коломойського. Можливо, у чомусь підтримуватиме Ахметова", - зауважив політик.

На запитання, в чому зараз інтерес олігархів, відповів:

"Найкраще інтерес олігархів був продемонстрований 2004 року після програшу Януковича на президентських виборах. Ми сиділи в кінотеатрі "Зоряний", один з олігархів глушить віскі й питає мене: "Тарас, ты ж был с этими помаранчевыми. Погромы будут?" Зараз погромів не буде. Друге: що я з цього матиму? Наприклад, Коломойський (мільярдер і голова Дніпропетровської облдержадміністрації.— ред) може отримати щось у рідному регіоні, частину теперішніх активів Ахметова", - наголосив Чорновіл.

Політик вважає, що Україна мала б бути олігархічною країною.

"Успішною олігархічною країною є Південна Корея. Там двох президентів засудили до смерті. Потім помилували. Один відсидів 17 років, другий — 25. А ще один, знаючи, що його засудять по завершенні повноважень, кинувся головою вниз зі скелі. Це держава, де за корупцію доводиться відповідати. Керують країною п'ять кланів. Вони прагнуть діяти в межах певних правил. Наші олігархи теж мали би погодитися на правила, що не суперечать європейським, американським. Порошенко зі своїм бізнесом, здається, це зробив. Коломойський, мабуть, готовий до цього. Ахметов, скоріше за все, також. Але Фірташ точно опиратиметься", - зазначив Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підтримає Ахметова — екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути