Ексклюзиви
неділя, 25 грудня 2016 10:00

Порошенко не виконав головного - політолог

Порошенко не виконав головного - політолог
Reuters

Президент Петро Порошенко не виконав головного серед обіцяного – боротьби із корупцією. Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Порошенко не виконав головних обіцянок. Не тільки безвізовий режим і просування до Європи, але і боротьби із корупцією. Це переважує все решту. По-друге, досі війна не стала війною. Всі про це розуміємо, в кулуарах і між собою. А офіційно і юридично у нас продовжується АТО, залишаються економічні і дипломатичні стосунки з країною-агресором. Ми ввели менше санкцій, ніж світове співтовариство", - пояснив він.

Відповідальність відсутня не тільки у президента, але у всієї політичної системи, вважає експерт.

"Тому що суспільство не готове запитувати з власних політиків. Петро Олексійович, йдучи на вибори, використовував суто популістські обіцянки. Наприклад, повернути долар до довоєнного рівня. Це неможливо. Як економіст і колишній член наглядової ради Національного банку він чудово це розумів. Але обіцяв, бо ніхто не спитає", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ким Порошенко відсвяткував новорічний корпоратив

Суспільство звикло, що його обманюють, поблажливо до цього відноситься. Це проблема, каже Кочетков.

"Треба змінювати виборче законодавство. Заборонити будь-які маніпулятивні технології – іменні блоки, політичну телевізійну рекламу. Польща давно це зробила. Програми кандидатів мають бути практичними – пропозиція, термін виконання, витрати і хто відповідальний за це. Такий бізнес-план. І тоді будуть змагатися не політики, хто симпатичніший у телевізорі, а програми як у цивілізованому світі. Передбачити законом, що невиконання програмних обіцянок є приводом для розгляду питання про повторні вибори. Якби була автоматизована система Центральної виборчої комісії, яка б точно враховувала: що, коли, як пообіцяв, а не виконав. І призначала б нові вибори. Тоді всі будуть виконувати", - резюмував політолог.

Президент Петро Порошенко у 2016 році виконав 29 обіцянок, а 16 – провалив. Такого висновку 22 грудня дійшли аналітики веб-порталу "Слово і Діло", визначивши рівень відповідальності глави держави. Порошенко реалізував 22% з обіцяного, 13% обіцянок не виконав.
Зараз ви читаєте новину «Порошенко не виконав головного - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути