четвер, 03 вересня 2015 12:16

Порошенко не хоче карати "діамантових прокурорів" - експерт

Порошенко не хоче карати "діамантових прокурорів" - експерт
УНІАН

Справа "діамантових прокурорів", колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, повисне у повітрі, як і інші злочини українських корупціонерів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній.

"Ця справа рухається з такою ж швидкістю, як і всі інші справи корупціонерів колишнього уряду. Досі ніхто не покараний. Тому не варто дивуватись, що розслідування справи по кримінальній прокуратурі відсутнє. Все намагаються спустити на гальмах і забути", - заявив він.

На думку експерта, для ведення такої справи потрібна політична воля Петра Порошенка.

"Головне- політична воля президента. Потрібно вести переговори з генеральним прокурором і не чіплятися за людей, які себе дискредитували. Люди б чудово сприйняли, що у вищому ешелоні відбулися правомірні ув`язнення. Але зараз керівники прокуратури намагаються зам`яти цю справу. Поки цієї ініціативи від Порошенка не буде, справу заморозять. Керівник держави удає, що нічого не відбувається. Хочеться залишити ситуацію, як було до Майдану", - відмітив Загородній.

Він вважає, що цю яскраву справу український народ не дасть замовчати.

"Країна досить швидко радикалізується і вимагає рішучих дій. Ситуація всебічно дестабілізується, є зброя та воєнна підготовка. Може дійти до того, що люди просто почнуть лінчувати, якщо країна не боротиметься. Це ж показовий випадок, його народ не пробачить", - зазначив політолог.

Загородній наголосив, що держава не збирається розслідувати справу "діамантових прокурорів".

"Сумніваюся, що їх покарають. Справа розхитуватиметься і розвалюватиметься. А у суді розведуть руками за недостатністю доказів", - підкреслив він.

Нагадаємо, 6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара. В результаті обшуку у них вдома і на роботі знайшли близько 500 тисяч доларів, а також зброю та коштовності на 540 тисяч гривень. Обох 16 липня звільнили з роботи.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не хоче карати "діамантових прокурорів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути