середа, 17 грудня 2014 13:30

Порошенко назвав три речі, які має зробити Захід для України

Порошенко назвав три речі, які має зробити Захід для України
itar-tass.com

Україна очікує отримати від західних країн солідарності у питанні конфлікту з Росією, допомоги в реалізації реформ та фінансової підтримки.

Про це президент України Петро Порошенко сказав в опублікованому сьогодні інтерв'ю у виданні Gazeta Wyborcza.

"Нам необхідні три речі. По-перше, світова солідарність та підтримка нашої боротьби за суверенітет і територіальну цілісність", - сказав Порошенко, додавши, що майже 70% українців готові зі зброєю в руках воювати за власну державу.

На другому місці, за його словами, важливою є підтримка західних держав у проведенні реформ, необхідних для європейської інтеграції України. Він нагадав про свою програму "Стратегія 2020", зауваживши, що українська влада планує до того часу реалізувати реформи, необхідні для інтеграції до ЄС.

"По-третє, нам потрібна економічна допомога. 10% нашого економічного потенціалу знищено, у тому числі практично вся промисловість на сході. Росія використовує проти нас економічне ембарго", - сказав Порошенко, відзначивши, що, незважаючи на труднощі, українці витримують цей "натиск ворогів".

Президент України також назвав найважливішими завданнями, котрі зараз стоять перед українською владою, боротьбу з корупцією, проведення реформ та європейську інтеграцію Української держави.

"Ця остання ціль мобілізує людей та допомагає їм переживати нинішні труднощі. Гасло вступу до Європи мобілізувало українців рік тому на Майдані і тепер запалює промінь надії в їхніх серцях. Завдяки цій перспективі мають сенс ці страшні випробування, через які зараз проходимо", - сказав він, зауваживши, що 80% українців хочуть вступу України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав три речі, які має зробити Захід для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути