вівторок, 28 червня 2016 13:23

Порошенко назвав умови децентралізації у Конституції

Порошенко назвав умови децентралізації у Конституції

Україна розгляне зміни до Конституції в частині децентралізації лише після створення умов у сфері безпеки на сході України.

Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко під час урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди 20-ї річниці Конституції України.

"Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед - у сфері безпеки. Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню", - наголосив Порошенко.

Він також додав, що позиція України щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації знаходить повне розуміння з боку європейських партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розраховує на безвізовий режим для українців вже цього літа

"Можу запевнити вас у тому, адже я тільки сьогодні повернувся в 4 ранку з Брюсселя, що сьогодні ця позиція знаходить повне розуміння з боку наших європейських партнерів", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що не вбачає підстав ставити під сумнів парламентсько-президентську форму правління в Україні.

"Парламентсько-президентська модель - один із наслідків Революції гідності, рівно як і індикатор нашої причетності до європейської політичної культури", - наголосив Порошенко.

Раніше повідомлялось, що на думку Віктора Медведчука, федералізація - це один із рівнів децентралізації. І якщо ми не реалізуємо процес децентралізації, навіть не на рівні федералізації, а на рівні "особливого статусу", закладеного в Мінських угодах, то конфлікт на Донбасі не вирішимо.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав умови децентралізації у Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути