вівторок, 10 червня 2014 14:07

Порошенко призначив главою АПУ медіамагната Ложкіна

Порошенко призначив главою АПУ медіамагната Ложкіна
paparazzi.com.ua

Главою Адміністрації президента України призначено Бориса Ложкіна.

Відповідний указ сьогодні видав президент України Петро Порошенко.

Іншими указами Порошенко звільнив з посад  в. о глави АПУ Сергія Пашинського та його заступника Олега Рафальського.

Нагадаємо, що Ложкін був бізнес-партнером Порошенка, коли вони разом придбали компанію KP-Media (журнал і сайт "Кореспондент", портал Bigmir) в американського підприємця Джеда Сандена. Окрім того, Порошенко передавав Ложкіну в управління свої радіостанції.

Торік Ложкін продав медіа-активи за завищеною ціною олігарху Сергію Курченку, наближеного до сім'ї екс-президента Віктора Януковича.

Борис Ложкін народився 23 жовтня 1971 року в Харкові.

У 1986 році закінчив харківську середню школу № 99. Закінчив Харківський державний педагогічний інститут за спеціальністю "Російська мова і література" (1990–1994) та Міжнародний інститут гуманізації та розвитку (США) за фахом "менеджер вищої ланки управління" (1990–1992).

З 1985 року (у віці 14 років) паралельно з навчанням почав журналістську кар'єру в якості позаштатного кореспондента газет "Ленінська зміна" та "Вечірній Харків". У 1988 році став штатним журналістом газети "Вечірній Харків", спеціалізуючись на кіно, телебаченні, а також інтерв'ю з радянськими зірками.

У 1989 року розпочав свою підприємницьку діяльність, створивши в Харкові торгівельну мережу з продажу газет і журналів. А вже через рік Ложкін вклав свої перші гроші в комерційну газету АТВ і став головним редактором видання.

Навесні 1994-го року Борис Ложкін зібрав редакцію та розпочав підготовку до випуску газети "Теленеделя", перший номер якої вийшов 27 жовтня того ж року у Харкові. Видання стало першою в Україні газетою телегідом. Менше ніж за рік, йому вдалося вивести "Теленеделю" на національний рівень: газета стала виходити в Києві, Запоріжжі та Дніпропетровську.

У 1998 році Ложкін підписав контракт на видання газети "Аргументи і факти" в Україні. Згодом в партнерстві з ПриватБанком став видавцем газети "Комсомольська правда в Україні". Видання вперше побачило світ у 1999 році.

У 2002 році підписав контракт з групою Lagardere (Франція) про початок мовлення в Україні радіостанції "Європа плюс" (у партнерстві з Геннадієм Боголюбовим).

В 2005 році Ложкін розпочав видавництво журналів "Теленеделя" та "Футбол" у Росії.

У 2006 році започаткував низку медіа проектів, серед яких і найпопулярніший нині український сайт про футбол — Football.ua.

2008 року під керівництвом Ложкіна Український Медіа Холдинг першим серед українських медіа-компаній провів приватне розміщення на Франкфуртській фондовій біржі, отримавши $ 45 млн за 15% акцій і отримавши капіталізацію в $ 300 млн.

В 2011-му році Борис Ложкін підписав контракт з компанією Forbes Media, який дає право видавати в Україні журнал Forbes.

В 2012-му році Ложкін об'єднав інтернет-активи з KP Media (контролювалася Петром Порошенком) та "Медіа групою Україна" (Рінат Ахметов) в компанію United Online Ventures.

Того ж року уклав договір про стратегічне партнерство з видавничим домом Conde Nast (США), у 2013 році розпочавши в Україні видавництво журналу Vogue.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко призначив главою АПУ медіамагната Ложкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути