Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2016 13:00

Порошенко може переглянути рішення Януковича щодо громадянства Новинського

Порошенко може переглянути рішення Януковича щодо громадянства Новинського

Президент України має відреагувати на електронну петицію, в якій українці просять Гаранта Конституції перевірити законність надання Вадиму Новинському громадянства України. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України Володимир Парасюк.

Зазначимо, що 12 квітня електронна петиція № 22/019983 "За розгляд законності надання Новинському Ст. Ст. громадянства України" набрала більше 25 тисяч голосів, і потрапила на розгляд президенту.

"Якщо люди мають таке бачення, 25 тисяч, 100 тисяч, зібралися, і мають таку думку, то це думка не можна просто ігнорувати. Отже, в цій думці є частка істини, - сказав Парасюк. - Для початку президент повинен відреагувати, а по-друге, я вважаю, Новинського потрібно позбавити громадянства. Моє таке бачення. Я вважаю, що такі депутати не можуть бути депутатами. А по-друге, такі персони розв'язують дуже багато конфліктів в нашій державі, всередині".

Нагадаємо, депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський став громадянином України в 2012 році. Громадянство російському мільйонера, власника компанії "Смарт-Холдинг" особисто "За особливі заслуги перед Україною" вручав Віктор Янукович. У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що Новинський, отримуючи український паспорт, так і не вийшов з громадянства Російської Федерації. Про це ще рік тому говорила народний депутат України Тетяна Чорновіл. Наявність ще одного громадянства є причиною для перегляду рішення про надання Новинському паспорта, зазначає народний депутат Ігор Луценко. Правда, навряд чи влада піде на це, вважає нардеп.

"Що стосується Новинського - це скринька Пандори. У нас купа людей тут з подвійними, потрійними паспортами. І мабуть, в адміністрації Президента вважають: а що буде вигідніше, починати цей процес, або може не починати. Там вже можна дійти до перших друзів Президента, які також мають, наприклад, панамські паспорти. Скелетів у шафах так багато, що вони бояться щось чіпати. Я думаю, що взагалі буде нуль реакції ", - зазначив Луценко.

Втім, нардеп все ж сподівається, що президент відреагує на петицію, а відповідні органи перевірять законність надання Новинському українського громадянства.

"Звичайно, Новинський - це не той чоловік, який повинен бути тут у парламенті. Це ворог, за великим рахунком. Який підготував плацдарм для російської агресії. Він тут ще й з мандатом сидить. Мабуть, наступний готує плацдарм", - зазначив Ігор Луценко.

"Він, в першу чергу, проросійський політик, і це видно з його риторики, по його поведінці. Він не державник, і, повірте, у нього немає ніякого бажання щось робити хорошого для цієї країни", - додав Володимир Парасюк.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може переглянути рішення Януковича щодо громадянства Новинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути