середа, 03 вересня 2014 13:34

Порошенко міг пообіцяти Путіну федералізацію і Крим - експерт

Порошенко міг пообіцяти Путіну федералізацію і Крим - експерт
Фото: tsn.ua

Заява про режим припинення вогню на Донбасі означає, що на попередніх зустрічах, які провели Путін і Порошенко, мали місце домовленості, які не були озвучені широкому загалу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Ярослав Чорнозуб.

"Ймовірно це якісь обіцянки української сторони Путіну про те, що він достойно зможе вийти з цієї патової ситуації. Це можуть бути обіцянки широкої автономії території, культурного визначення. Навіть до федералізації", - припустив експерт.

"Порошенко зробив абсолютно вірні кроки. Якщо з'явилася така інформація - це значить, що європейська і наша дипломатія зуміли знайти такий вихід з ситуації для Путіна, який не буде для нього принизливий у світі і всередині Росії", - додав він.

Чорнозуб також не виключив, що в обмін на припинення вогню, Україна погодиться заморозити питання щодо Криму. "Це також може бути тією монетою, що зараз Україна не торпедуватиме це питання, а заморозить його", - сказав політолог.

Він також впевнений, що реакція суспільства на домовленість про мир буде позитивною. "Це зупинення війни, кровопролиття. Більше того, це збільшує шанси блоку Порошенка під час виборчої кампанії", - сказав Чорнозуб.

Нагадаємо, що сьогодні на сайті президента України з'явилася інформація про те, що Порошенко домовився з Путіним про постійне припинення вогню на Донбасі. За годину в повідомленні АП внесли зміну у формулювання. А саме "результатом розмови стала домовленість про режим припинення вогню на Донбасі. Було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко міг пообіцяти Путіну федералізацію і Крим - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути