пʼятниця, 29 травня 2015 23:50

Порошенко і Штайнмайєр говорили сьогодні про мир і відбудову Донбасу

Порошенко і Штайнмайєр говорили сьогодні про мир і відбудову Донбасу
Фото: dpa

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр обговорили шляхи реалізації Мінських домовленостей та допомоги з боку Німеччини впровадженню реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зазначається. що Порошенко і Штайнмайєр в розмові скоординували позиції напередодні саміту "Великої сімки", який пройде в Німеччині у червні.

Президент України зазначив, що формат, який було винайдено рік тому і який отримав назву "Нормандський", продемонстрував високий рівень координації дій з пошуку мирного вирішення та деескалації ситуації на Донбасі, а також допоміг у реалізації мирного плану президента, що був представлений у червні минулого року.

Президент відзначив, що його мирний план отримав підтримку з боку Європейського Союзу, ООН, "Великої сімки", Японії.

"Немає альтернативи мирному плану, який включає припинення вогню, відведення важкої техніки та озброєння, звільнення заручників, доступ моніторингової місії ОБСЄ, початок політичного процесу включно з проведенням чесних та вільних місцевих виборів", – наголосив Порошенко.

Глава держави відзначив важливість вирішення складної гуманітарної ситуації на окупованих бойовиками територіях Донбасу, від якої особливо страждають діти, літні люди, ув'язнені.

Зі свого боку, глава МЗС Німеччини заявив про намір відвідати Дніпропетровськ, щоб на місці ознайомитися зі станом справ. Він також висловив занепокоєння через погіршення ситуації на Донбасі через збільшення кількості обстрілів.

"Ми з великою повагою ставимося до ваших дій щодо реформування країни", – наголосив Штайнмайер, відзначивши, що дуже важко водночас вирішувати безпекову ситуацію в Донецькій та Луганській областях та реформувати країну.

Міністр поінформував про рішення Уряду Німеччини відкрити кредитну лінію для України на суму 500 млн євро на додаток до 200 млн євро вже наданої допомоги. Ці кошти мають бути витрачені на підтримку фінансової стабільності України, а також на проекти підвищення енергоефективності, відновлення інфраструктури та побудови житла.

Раніше повідомлялося, що МЗС Німеччини звинуватив Росію у війні на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні Штайнмайер відвідав Київ, де мав зустріч з президентом і главою уряду, завтра він планує навідатись у Дніпропетровськ.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Штайнмайєр говорили сьогодні про мир і відбудову Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути