пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:30

Порошенко гальмує боротьбу з корупцією - Олещук

Порошенко гальмує боротьбу з корупцією - Олещук
УНІАН

Антикорупційний процес зачепить усю українську еліту.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Петро Порошенко не хоче стимулювати роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. Роками злочинні схеми вибудовувалися відомими особами. Серйозний процес проти цього зачепить багатьох політиків, державних діячів, бізнесменів. Усю українську еліту. Для президента це може бути досить небезпечним, тому що дає можливість нажити ворогів і загрожує зачепити його самого. Зараз антикорупційну боротьбу намагаються проводити, бо цього вимагають західні партнери. Президент не дає працювати занадто активно. З одного боку, ми бачимо грузинських реформаторів і гучну справу "діамантових прокурорів". А з іншого,- Шокіна і стару прокуратуру, яка це гальмує", - заявив він.

На його думку, першочергово треба змінити кадровий склад Генпрокуратури.

"Її нинішні працівники нічого не зроблять. Штат формувався за часів Леоніда Кучми і тоді перетворився на корупційно- репресивний механізм. За часів Віктора Пшонки це закріпилося. Тепер лікувати Генпрокуратуру можна лише жорстоким ліквідуванням злочинців у її лавах. На основі прозорих конкурсів обрати нових незаангажованих людей. Які не мають на собі корупційних плям. Зараз Генпрокуратура нагадує старий аварійний будинок, на якому щодня міняють прапор. І очікують, що від цього він оновиться. А треба закривати на капітальний ремонт і вимітати усе зайве", - зазначив Олещук.

Політолог наголосив, що у Генпрокуратурі треба скоротити кількість управлінь.

"Також необхідно перейти до інших принципів їхньої комплектації. Працівників забезпечити високим рівнем заробітної плати. Також висувати високі запити щодо професіоналізму. Організовувати відкриті конкурси на заміщення посад", - додав експерт.

Нагадаємо, помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд розкритикувала роботу Генпрокуратури у боротьбі з корупцією. За її словами, Генеральну прокуратуру необхідно вибудувати заново як установу, яке захищає громадян, а не розколює суспільство.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко гальмує боротьбу з корупцією - Олещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути