понеділок, 16 червня 2014 16:51

Порошенко дає Росії 10 днів на роздуми, або вводить воєнний стан - Тягнибок

Порошенко дає Росії 10 днів на роздуми, або вводить воєнний стан - Тягнибок
lenta-ua.net

Президент Петро Порошенко погодиться на введення воєнного стану на Донбасі та в Криму, якщо впродовж 10 днів конфлікт з Росією не вдасться владнати дипломатичним шляхом за посередництва міжнародного співтовариства.

Про це заявив лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок після наради президента України з лідерами парламентських фракцій.

"Президент поінформував нас про свій план мирного врегулювання ситуації. Про те, що цей план буде недовготривалий, і якщо не вдасться вирішити питання миру разом із міжнародним співтовариством і Російською Федерацією, то він погоджується на нашу пропозицію щодо введення воєнного стану на території Луганської, Донецької області і Автономної Республіки Крим", - сказав Тягнибок.

Крім того, лідер свободівців зазначив, що президент вважає, що спочатку мають бути використані мирні шляхи врегулювання ситуації, але вони "не повинні розтягуватися у терміні, що це має бути тиждень, 10 днів, не більше".

"Оскільки, за його словами, він не хоче повторення російського сценарію, коли у свій час Росія, ведучи агресію проти Абхазії і Південної Осетії, використовувала привід для мирних переговорів і законсервувала стан речей на тих територіях", - наголосив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дає Росії 10 днів на роздуми, або вводить воєнний стан - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути