понеділок, 02 листопада 2015 19:25

Порошенко гальмуватиме реформи, щоб не псувати стосунки з олігархами- Олещук

Порошенко гальмуватиме реформи, щоб не псувати стосунки з олігархами- Олещук
Фото: www.aif.ua

Президент Петро Порошенко намагається підвищити власний рейтинг шляхом гучних заяв про реформи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Порошенку потрібно зараз піднімати свій рейтинг серед суспільства, який суттєво впав на місцевих виборах. Відбувся реванш "регіоналів" на всій території України. Президент може перекривати цей негатив двома способами: на фронті, або шляхом конструктивних реформ. На Донбасі спостерігаємо перемир`я та дію Мінських переговорів. Тому Порошенку залишається заявляти про державні зміни",- заявив він.

На його думку, поки що немає перспектив для початку реалізації кардинальних ініціатив президента.

"Реформи стосуватимуться подальшої лібералізації митного регулювання, зменшення державного втручання в економіку та видачі різноманітних дозволів на діяльність. Необхідно послабити вплив місцевого самоврядування на розподіл земель. Це зведуть до скасування генпланів розбудови міст. Для проведення масштабних реформ Порошенку потрібна підтримка всієї влади. Поки що ніяких реформ не впроваджуватимуть",- зазначив Олещук.

Експерт наголосив, що зміни в державі не розпочинатимуть, щоб не псувати стосунки з олігархами.

"Президент встиг зробити вже дуже багато голослівних заяв. Вони не підкріплювались жодними діями. Слів більше, ніж кроків. Будь-які радикальні реформи зачіпають чиїсь бізнес-інтереси. А Порошенко воліє не наживати собі ворогів, якщо вони не зазіхають на його персональну владу. Це його державна політика. Дерегуляція зачіпатиме інтереси завеликих фінансово-промислових груп. Тому заяви про тотальне реформування України так і залишаться висіти у повітрі",- додав політолог.

Нагадаємо, Петро Порошенко пообіцяв рішучі реформи після 25 жовтня- на другий день після місцевих виборів. Йдеться про боротьбу з корупцією, зміни у судовій системі, завершення реформування прокуратури. Він також заявив, що почнеться серйозна робота з відновлення економіки країни і залучення інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко гальмуватиме реформи, щоб не псувати стосунки з олігархами- Олещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути