середа, 16 травня 2012 11:41

Польські депутати захотіли побачити на виборах Тимошенко і Луценка

Польські депутати захотіли побачити на виборах Тимошенко і Луценка
У Варшаві відбулась міжпарламентська асамблея України та Польщі. Фото: ukraine2012.gov.ua

Міжпарламентська асамблея України та республіки Польщі висловилася за те, щоби всі лідери політичної опозиції в Україні взяли участь в парламентських виборах у жовтні поточного року.

Зокрема, як повідомила прес-служба "Батьківщини", 14-15 травня заступник голови Верховної Ради Микола Томенко на чолі парламентської делегації взяв участь у роботі VI засідання Міжпарламентської асамблеї України і Республіки Польща, що проходила у місті Варшава.

В ході роботи Асамблеї були обговорені питання підготовки до чемпіонату Європи з футболу ЄВРО–2012, у тому числі питання транскордонної співпраці, а також українсько-польської співпраці у сфері обміну молоддю.

За результатами засідання українсько-польської асамблеї було ухвалено Декларацію, яку підписали з українського боку - Томенко, з польського - Грабарчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Верховної Ради завітали польські парламентарії

У цьому документі серед іншого наголошується, що  "успіх європейської інтеграції України залежить від швидкого і повного виконання резолюцій Європейського парламенту і Парламентської асамблеї Ради Європи, а також Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ щодо функціонування демократичних інститутів та дотримання прав людини в Україні, зокрема, дотримання прав політичної опозиції".

Окрім того, враховуючи значення парламентських виборів в Україні 28 жовтня 2012 року, висловлюється сподівання, що вони "стануть черговим кроком на шляху розвитку демократії та парламентаризму в Україні, відбудуться відповідно до міжнародних стандартів, і всі лідери політичної опозиції матимуть змогу брати у них участь".

Зараз ви читаєте новину «Польські депутати захотіли побачити на виборах Тимошенко і Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути