пʼятниця, 24 квітня 2015 17:54

Польща заборонила в'їзд путінським байкерам

Польща заборонила в'їзд путінським байкерам

Міністерство закордонних справ Польщі направило в посольство Російської Федерації у Варшаві, дипломатичну ноту з інформацією про відмову у в'їзді на територію Польщі групи мотоциклістів з клубу "Нічні вовки".

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС Польщі.

Як повідомляється, підставою для такого рішення стала "відсутність необхідної, точної інформації про розклад перебування групи в Польщі, поїздок і маршрутів з точним зазначенням членів клубу.

Зовнішньополітичне відомство підкреслило, що ці дані необхідні для забезпечення належної безпеки учасників і відповідної організації проекту.

Крім того, як повідомляється, МЗС Польщі отримав від російської сторони інформацію про мітинг надто пізно - менш ніж за тиждень до запланованого початку заходу.

У міністерстві підкреслили, що інші запити, що вимагають дозволу на заходи, організовані російською стороною, щоб відсвяткувати 70-ту річницю закінчення Другої світової війни, були розглянуті позитивно.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек заявив, що не схвалює ідею мотопробігу байкерів російського мотоклубу "Нічні вовки" по території Чеської Республіки, і розцінює це як провокацію.

15 квітня голова уряду Польщі Ева Копач також назвала провокацією заяви про те, що члени російського байк-клубу "Нічні вовки" вирішили провести мотопробіг по Європі.

Лідер "Нічних вовків" Олександр "Хірург" Залдостанов припустив, що противники пробігу - це поляки, чиї предки "були поліцаями і наглядачами в єврейських гетто".

Зараз ви читаєте новину «Польща заборонила в'їзд путінським байкерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути