Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2015 12:59

Польща побачила "п'яту колону" в штабі української армії - ЗМІ

Польща побачила "п'яту колону" в штабі української армії - ЗМІ
tsn.ua

Для поліпшення ситуації в українській армії необхідно позбутися усіх проросійськи налаштованих офіцерів, заявили польські генерали у відставці Вальдемар Скшипчак і Марек Дукачевський.

Крім того, потрібно повернути до керівництва армією офіцерів, які раніше здобули досвід міжнародних операцій, наприклад, в Іраку, наголосили вони в ефірі телеканалу tvn24, пише Укрінформ.

"Якщо президент Порошенко думає про реформу армії, то має здійснити персональну реформу у війську. Він повинен позбутися усіх офіцерів з проросійськими поглядами, які не видавали відповідних наказів, прикладом чого були оточення в Дебальцевому, і що призводить до значних втрат в армії", - заявив Скшипчак.

За його словами, українська армія перебуває у поганому стані з багатьох причин.

Скшипчак вважає, що Віктор Янукович зруйнував армію через звільнення багатьох досвідчених генералів, які пройшли підготовку за кордоном, зокрема в Іраку, і через розпродаж зброї за кордон.

Відставний генерал польських спецслужб Дукачевський зауважив, що саме через "п'яту колону" в українській армії польська влада "повинна добре подумати щодо можливого постачання зброї українцям".

Зараз ви читаєте новину «Польща побачила "п'яту колону" в штабі української армії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути