субота, 03 грудня 2011 14:33

Політсили "Українська платформа" та УРП "Собор" об'єдналися

Політсили "Українська платформа" та УРП "Собор" об'єдналися

Сьогодні на з'їзді відбулося об'єднання партії "Українська платформа", яку очолює нардеп Павло Жебрівський, та Української республіканської партії "Собор", головою якої є депутат Анатолій Матвієнко. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Нове утворення отримало назву Українська платформа "Собор". Таємним голосуванням головою обрали Павла Жебрівського. Його кандидатуру на цю посаду запропонував Матвієнко. У виборчому бюлетені було тільки одне прізвище — Жебрівського.

"За" проголосувало 216 делегатів з 234 зареєстрованих, "проти"- 9 , 8 бюлетенів визнали недійсними. Заступником нового голови буде Анатолій Матвієнко.

"Сьогодні відбулася знакова подія — об'єднання двох політичних сил. Як казали класики, "те, про що так довго говорилося, відбулося". Ми об'єднали дві політичні партії і закликаємо всі національно-демократичні сили об'єднуватися. Це тільки перший крок до об'єднання опозиційних національно-демократичних сил. А таке об'єднання має створити альтернативу не тільки нині існуючій владі, але й тим, хто за 20 років так і не зміг зробити реформи такі, щоб Україна посіла достойне місце у світі", - зазначив на брифінгу Жебрівський.

У свою чергу Матвієнко додав: "Хтось каже, що створили не дуже щось потужне, але хай покаже, що зробив краще... Зараз нам потрібно розбудовувати і найголовніше включати позапартійне середовище. І ми сьогодні звертаємося — і це підтверджується резолюцією нашого з'їзду — до всіх патріотів: "Давайте, переступайте через свої амбіції". Я у певній мірі сьогодні демонструю такий крок, що амбіції не є головне. Головне — це Україна і її майбутнє. Якщо ми люди відповідальні, то й амбіції будуть задоволені. Роботи багато, тому треба стояти не у конкуренції за портфелями, а у конкуренції за плугом".

Також Матвієнко зазначив, що партія веде переговори про об'єднання з Конгресом українських націоналістів, Українською народною партією та "Нашою Україною".

Зараз ви читаєте новину «Політсили "Українська платформа" та УРП "Собор" об'єдналися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути