вівторок, 13 березня 2012 13:18

Політолог: Зростання економіки не стало заслугою "підкилимної" політики Азарова

Політолог: Зростання економіки не стало заслугою "підкилимної" політики Азарова
Політолог Олексій Якубін

Безініціативність уряду Миколи Азарова спричинила значне розчарування його діяльністю.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог Олексій Якубін, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Багато людей очікували, що у відносинах із Росією ситуація налагодиться. Так само і ситуація у зовнішній політиці загалом. Але цього не відбулося. Соціальні ініціативи з'явилися лише через два роки. Були адміністративна та економічні реформи, але соціальних ініціатив не було. Тому поки що уряд Азарова не є урядом населення або є урядом бізнесу", - сказав експерт.

За його словами, політика уряду Азарова стала менш прозорою та підкилимною.

"Усі політичні рішення в уряді вирішували за зачиненими дверима. Ми просто бачили результати - зміну низки міністрів. Але чому це сталося, суспільство губиться в здогадках. Зменшення інформації про внутрішню політику в уряді свідчить про зменшення прозорості демократії", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" шукатимуть 300 голосів, щоб зробитись доторканними

Якубін наголосив на безініціативності прем'єр-міністра, аргументуючи це тим, що усі реформи розроблялися в Адміністрації президента.

"Уряд став виконавчим органом, філіалом банкової. Усі реформи розроблялися там. Азаров тому й протримається на своїй посаді, бо виконує всі накази президента. Саме тому його (Азарова) політика є успішною", - зазначив експерт.

Серед позитиву фахівець назвав збільшення кількості робочих місць з високим рівнем заробітку. Але зростання економіки України, на його думку, було не заслугою Азарова та його уряду, а закономірним розвитком.

"Після такого падіння економіки, яке відбулося у 2008-2009 роках, логічно колись мало би бути підвищення. Те, що зростання економіки відбулося за Азарова, - це просто випадковий збіг. Тут вміння уряду керувати економічним блоком не вплинуло на зростання економіки", - резюмував Якубін.

Нагадаємо, 1 березня виповнилося 2 роки від дня формування уряду Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Зростання економіки не стало заслугою "підкилимної" політики Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути