неділя, 29 грудня 2013 20:17

Політолог: "Влада їсть так, ніби в неї мільярд шлунків"

Політолог: "Влада їсть так, ніби в неї мільярд шлунків"
Фото: radiosvoboda.org

Опозиції буде легко після свят підбити людей на страйк. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Опозиція може організувати такий страйк, бо соціальні проблеми накопичуються. Наприклад, вже зараз у київських транспортників є негаразди — не отримують кошти. Їх навіть не треба закликати вийти. Три аеропорти через фінансові проблеми самі оголосили страйк. Бюджет для людей буде дуже бідним. Тому народ вийде. Аби страйк був впливовим, важливими є університеті та інститути. Можна організувати сотні тисяч студентів. Дуже важливі також є транспортні комунікації, включаючи авіацію. Решта підтягнуться. На дрібних приватних підприємствах важко оголошувати страйк. Хоча ці підприємці часто самі закривають свій бізнес та їдуть на Майдан", - зазначив він.

За словами експерта, масштаб страйку буде відчутним. "На сьогоднішній день у нас дуже революційна ситуація, коли низи не хочуть більше терпіти. Коли йде хаотичне насильство, то можна попасти під роздачу як не зараз, то скоро. Коли не платяться гроші, рано чи пізно виникають конфлікти. Масштабна корупція висмоктує всі соки з держави. Величезна кількість людей розуміє, що так далі жити не можна. Влада в цей час ні на що не здатна. Коли голова уряду говорить, що в країні крах, а російський кредит врятував її від колапсу, це означає власноручно розписатися у власній профнепридатності та зірвати з себе всі маски. Влада може тільки складати собі в кишеню чужі гроші. В такій ситуації страйки можуть бути достатньо резонансними", - зауважив Палій.

Політолог наголосив, що влада втратила суспільну легітимність, тому повставати проти неї не соромно. "Коли створюються такі психологічні умови, страйки оголошуються достатньо легко. Соромно бути поліцаєм, якимось попихачем. А протестувати проти цього — ні. Влада буде реагувати, як завжди — кричати, що їй заважають попередники, будуть розказувати, що не дають зарплати, бо хтось десь страйкує. Насправді всі розуміють: влада їсть так, ніби в неї мільярд шлунків", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Влада їсть так, ніби в неї мільярд шлунків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути