четвер, 17 вересня 2015 11:17

Політолог: Український санкційний список - слабкий

Політолог: Український санкційний список - слабкий

Порошенко намагається видавати бурхливу діяльність напередодні виборів. Так політолог Тарас Загородній прокоментував указ президента, який вводить санкції проти осіб причетних до дестабілізації в Україні.

"Євросоюз і США запровадили санкції проти Росії ще більше року тому. А українці починають це робити лише зараз - за півтора місяці до виборів. Таких збігів не буває", - каже експерт в коментарі Gazeta.ua.

Загородній вважає український санкційний список відверто слабким.

"Він реально ні на що не впливає. Список складений так, що не зачепив жодні серйозні російські структури, які працюють в Україні. Це банківська система — вказані у списку банки не мають до України ніякого стосунку. Єдині серйозні структури, які потрапили під обмеження,  - Аерофлот і Трансаеро. Через те, що вони продовжують здійснювати польоти в Крим. Але в даному разі це усунення конкурентів з ринку. Фізичним особам, які потрапили до списку, від цього не жарко- не холодно. Більшість із них й так не їздили в Україну", - зауважив політолог. 

"Єдиним позитивом є сам факт запровадження санкцій", - додав він.

Нагадаємо, що 16 вересня Порошенко увів в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій до ряду фізичних і юридичних осіб. До санкційного списку увійшли 400 фізичних і 90 юридичних осіб з РФ та інших країн, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Український санкційний список - слабкий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути