понеділок, 21 грудня 2015 10:51

Політолог спрогнозував, чого чекати від депутатів цього тижня

Політолог спрогнозував, чого чекати від депутатів цього тижня
rada.gov.ua

У Верховній раді немає голосів за ухвалення бюджету на 2016 рік. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Вже очевидно, що голосів за прийняття ні Податкового, ні Бюджетного кодексів у цілому цього тижня немає. У кращому випадку бюджет проголосують у першому читанні. А у Податковий кодекс можливо внесуть якісь невеликі зміни. Він "перейде" на наступний рік. Тоді над ним працюватимуть. Відповідно бюджет-2016 формуватимуть на базі старого Податкового кодексу", - сказав він.

За словами політолога, за головний кошторис країни готовий голосувати тільки "Народний фронт".

"Сьогодні за бюджет у повному складі готові давати голоси тільки "Народний фронт". Деякі взагалі не підтримають - Радикальна партія Ляшка, "Опозиційний блок". Часткового голосів не дасть і "Блок Петра Порошенка", "Батьківщина". Так само "Самопоміч" не готова. Тому голосів немає", - пояснив він.

На думку експерта, питання Бюджетного і Податкового кодексів стануть "ключовими".

"Найголовніший виклик перед депутатами - прийняття бюджету та робота над Податковим кодексом. Це ключові теми. Є й інші, які слід вирішувати. Наприклад доукомплектування уряду. Але всі розуміють - як тільки депутати перейдуть до них, це ще більше дестабілізує ситуацію у Верховній Раді. Тому ці питання винесли "за дужки" і сконцентрувались на двох перших", - сказав Таран.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 грудня не дійшла до голосування за проект державного бюджету на 2016 рік.

В уряді сподіваються, що парламенту вдасться ухвалити головний кошторис країни і до четверга знайдеться компроміс.

Зараз ви читаєте новину «Політолог спрогнозував, чого чекати від депутатів цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути