четвер, 07 квітня 2016 17:21

Політолог розповів про наслідки референдуму в Нідерландах

Політолог розповів про наслідки референдуму в Нідерландах
Фото: 112.ua

Результати референдуму в Нідерландах більша проблема для Європейського Союзу, ніж для України.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Євген Магда.

"Якщо Нідерланди призупинять ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною, вона продовжить діяти у теперішньому тимчасовому вигляді. Її економічна складова не зміниться, а для України вона важливіша за політичну. Зону вільної торгівлі не скасують. У якості політичної компенсації, Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом", - сказав він.

Ілюзії, що у ЄС з нетерпінням чекають Україну марні, додав експерт.

"Чим далі на Захід, тим інтерес до України меншає. Щоб продовжувати рухатися шляхом європейської інтеграції, потрібні внутрішні зміни. Які б гучні гасла не лунали, але без конкретних кроків результату не буде. Політична еліта і громадянське суспільство мають об'єднати дії. Референдум в Нідерландах для України не критичний. Це серйозний імпульс для змін української політики в частині євроінтеграції", - наголосив Магда.

"Результати голосування - серйозний виклик для Європейського Союзу. Шукатимуть прийнятне для всіх рішення. Насамперед для ЄС, а вже потім для Нідерландів", - переконаний політолог.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною. За попередніми результатами, явка перевищила необхідний бар'єр і склала 32,2%. "Проти" угоди проголосували 61,1%, "за" - 38,1% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про наслідки референдуму в Нідерландах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути