четвер, 19 травня 2016 20:05

Політолог розповів, хто гальмує запуск слідчої комісії з питань офшорів

Політолог розповів, хто гальмує запуск слідчої комісії з питань офшорів
Фото: radiosvoboda.org

У Верховній Раді досі не можуть запустити роботу Тимчасової слідчої комісії з питань політичної корупції та офшорів. Бо правлячі партії не зацікавлені розслідувати питання офшорів. Про це Gazeta.ua розповів політолог Костянтин Матвієнко.

"Процес створення слідчої комісії затягують правлячі партії. Це – "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і недобитки регіоналів. А найбільше в цьому не зацікавлений президент. Окрім нього, у офшорних документах є багато чиновників. Розслідування офшорів потягне за собою кримінальну відповідальність, якщо там є ознаки фінансового злочину. По-друге, це величезні репутаційні втрати для політиків", – говорить Костянтин Матвієнко.

Експерт вважає, що перед створення ТСК, треба прийняти закон про тимчасові комісії.

"У нас немає повноцінного закону про тимчасові слідчі комісії. Тому спочатку його треба прийняти. Потім – створити комісію. Вона може лише оприлюднити ці матеріали. Потім передати компетентним органам. Це прокуратура, антикорупційне бюро, або національний слідчий комітет. А вони вже займаються всіма слідчими діями", – розповідає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жити по-офшорному": навколо Порошенка розгорається новий скандал

Нагадаємо, журналісти знайшли в кіпрському реєстрі документ про незаконні оборудки президента. У розслідуванні стверджується, що 25 березня 2016 року фонд "Прайм Ессетс Капітал", власником якого є президент Петро Порошенко, купив у спорідненої кіпрської компанії 18 тисяч акцій на суму 3,926 мільйонів євро. Як говориться у програмі, на момент продажу акцій власником кіпрської компанії також був Порошенко. Юристи компаній "Авеллум" і ICU, які відповідали за передачу активів президента Петра Порошенка в довірчу власність компанії "Ротшильд", зробили спростування.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, хто гальмує запуск слідчої комісії з питань офшорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути