середа, 29 січня 2014 16:11

Політолог: "Регіонали" бояться звільняти активістів, бо доведеться карати винних

Політолог: "Регіонали" бояться звільняти активістів, бо доведеться карати винних
Фото: galinfo.com.ua

Влада опирається "амністії" затриманих активістів, оскільки розуміє, що після цього треба буде назвати винних у побитті і катуваннях.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

Він підкреслив, що після звільненням затриманих влада муситиме визнає власну вину.

"Певна частина депутатів, які входять в Партію регіонів є тими, хто будував державу "стаціонарного бандита". Вони є її носіями на законодавчому рівні. Вони інфільтровані у вищу законодавчу гілку владу правлячим банд-формуванням Януковича і його сім'ї. Тому вони на рівні інстинктів розуміють, що якщо зараз будуть випущенні жертви, а дії тих кого побили визнають правильними, то тоді доведеться карати тих, хто їм завдав шкоди", - сказав політолог.

Соскін наголосив, що цей процес не варто називати "амністією"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради амністії люди не підуть з Майдану - Кличко

"Ув'язненні люди (активісти майдану- ред.) — це ті хто захищали свої права. Вони діяли базуючись на основних положеннях Хартії про права і свободи людини (Україна її ратифікувала), Європейського пакту про права людини і 5 статті Конституції України. Тому говорити, що люди, які захищали свої права будуть амністовані — неправильно", - сказав він.

"Треба казати, що вони є героями. А ті, хто дав наказ застосувати проти них військову силу, плюс використовувати карально-поліцейський державний апарат і завдати їм шкоди, мучити і зробити каліками - от їх треба притягати до відповідальності", - додав Соскін.

На його думку дуже позитивним є те, що вирішення політичної кризи в Україні перевели у парламентську площину.

"Зараз Україна дає приклад, що можна без громадянської війни, як це було в Аргентині, Уругваї, Парагваї, чи Венесуелі знайти механізми більш менш мирного виходу зі стану держави "стаціонарного бандита", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: "Регіонали" бояться звільняти активістів, бо доведеться карати винних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути