субота, 09 липня 2016 19:25

Політолог пояснив, чому досі вакантне одне крісло в уряді Гройсмана

Політолог пояснив, чому досі вакантне одне крісло в уряді Гройсмана
depo.ua

Міністра охорони здоров'я не можуть призначити, бо в коаліції досі не дійшли до спільної думки з приводу кандидатури. Так прокоментував Gazeta.ua ситуацію у Міністерстві охорони здоров'я політолог Кость Бондаренко.

"Є кілька причин чому досі не обрали міністра. Це міністерство найбільш корумповане. До нього є інтерес кількох у владі лобістських утворень. Зокрема, це національні корпорації, які працюють на фармацевтичному ринку. У свій час вони ставили своїх міністрів МОЗ. Їх вага до сьогодні не змінилася. Іноді перешкоджають, а іноді відверто залякують кандидатів на пост міністра. Ще причина — зараз не просто знайти людину, яка б задовольняла усіх. Ще й могла проводити реформи", — каже Бондаренко.

Найближчим часом потрібно призначити міністра, сформувати команду і побудувати чіткий план дій реформування галузі, вважає експерт.

"Міністр має бути авторитарним. З командою, яка готова робити реформи. Якщо немає міністра — немає команди. І немає кому це робити. Кожна реформа передбачає ще й фінансування. А в МОЗ його немає. Без цього не можна говорити і кричати про реформи", — говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За головного санлікаря-хабарника внесли заставу

Нагадаємо, новий уряд обрали 14 квітня 2016 року. Але без міністра охорони здоров'я. Призначали виконувачем обов'язків Віктора Шафранського. Той працював заступником попереднього міністра Олександра Квіташвілі.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому досі вакантне одне крісло в уряді Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути