четвер, 10 грудня 2015 15:05

Політолог пояснив мету прильоту Байдена

Політолог пояснив мету прильоту Байдена
фото: glavcom.ua

Віце-президент США Джозеф Байден прилітав в Україну, аби заспокоїти внутрішньополітичну ситуацію. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Адже останні тижні спостерігаємо за жорсткою дискусією в середовищі влади. Лунають різні звинувачення та підозри в бік один одного. Все це може негативно вплинути і на ухвалення бюджету, і податкової реформи. Які повинні відповідати домовленостям між Україною та МВФ. Тому важливо, щоб ми не виходили за межі тих угод. Байден спробував заспокоїти учасників конфлікту — президента, прем'єра. Також — претендентів на посаду Яценюка — Саакашвілі, Тимошенко та інших", - розповів він.

За його словами, головним посилом від Байдена було зменшити корупцію.

" Тільки тоді можливі позитивні зміни. Байден на цьому неодноразово наголошував. Якщо рухатимемося в правильному напрямку, то отримаємо допомогу. Візит Байдена сприятиме зняттю надмірної конфліктності у владі. Буде позитивний вплив. Всі, хто з ним зустрічався, донесли своє бачення і отримали сигнали", - додав Басараб.

Він вважає, що кульмінаційним буде 11 грудня, коли звітуватиме уряд.

"Зараз наближаємося до моменту істини. Нинішній формат політичної системи втримається. Але конфронтація ще триватиме до Нового року. Потім може статися розлам у стосунках між президентом, прем'єром. Після чого наслідком можуть бути дострокові парламентські вибори. Можливо, президентські", - сказав політолог.

Нагадаємо, в Україні з дводенним візитом перебував американський віце-президент Джозеф Байден. Він зустрічався з президентом, прем'єром, громадськими активістами. Виступав у сесійній залі Верховної Ради перед народними депутатами. Головними темами зустрічей були - боротьба з корупцією, виконання Мінських угод, переформатування уряду і питання анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив мету прильоту Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути