понеділок, 23 листопада 2015 18:33

Політолог назвав умови створення в Раді "олі-ширки"

Політолог назвав умови створення в Раді "олі-ширки"
УНІАН

У Верховній Раді неможливо створити широку коаліцію з "Опозиційним блоком". Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Бо для того, щоб була "ширка" не достатньо голосів "БПП" і "Опоблоку". Навіть якщо вони об'єднаються, їм ще потрібні голоси. І ці голоси повинні їм дати або "Народний фронт". А це не реально. Або групи "Відродження", "Воля народу". Але тоді це буде називатися не "ширка", а олігархічна змова, або "олі-ширка"", - зауважив він.

Експерт вагається сказати, на скільки довго протримається теперішня коаліція.

"Для того, щоб давати довгострокові прогнози, існує дуже багато дестабілізуючих факторів. Які вистрибують кожного дня, як чортик із табакерки. Наприклад, питання виборів мера Кривого Рогу. І чи завтра поставить "Самопоміч" вимогу у Верховній Раді, що умовою подальшого перебування у коаліції буде призначення повторних виборів. Це було б логічно з їхнього боку. Також увага буде прикута до виборів у Маріуполі. Чи відбудеться переформатування ЦВК? Існує дуже багато факторів, які можуть або зцементувати коаліцію, або роз'єднати", - пояснив Таран.

На думку політолога, єдність коаліції залежить від "зовнішнього актора".

"Поки що це все тримає один великий зовнішній актор. Його звати США і МВФ. А вони зацікавлені в існуванні такої конфігурації. Саме тому Байден їде до нас, щоб зцементувати коаліцію і всіх заспокоїти. Тому єдине, що їх тримає сьогодні - це зовнішній тиск", - зауважив експерт.

За словами Тарана, сьогодні США і ЄС влаштовує конфігурація "Порошенко-Яценюк".

"І під цю конфігурацію вони готові давати гроші. Під жодну іншу - ні", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Політолог назвав умови створення в Раді "олі-ширки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути