неділя, 04 вересня 2016 10:00

Політолог назвав головні виклики перед країною

Політолог назвав головні виклики перед країною
facebook.com

Україні потрібна стабільність. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Стабільність, проведення реформ і боротьба із корупцією. Це три основні внутрішньополітичні виклики", - сказав він.

Уряду потрібно відновити співпрацю з МВФ, вважає політолог.

"Отримати транш в 1,7 мільярдів доларів. Як тільки він буде, тоді з'являться кредитні гарантії США на мільярд доларів. І фінансова допомога ЄС - кредит на мільярд євро. Сума в результаті достатньо серйозна. Тоді буде сигнал інвесторам, що країні можна довіряти. І вона платоспроможна", - зауважив Карасьов.

Верховна Рада має діяти конструктивно, каже експерт.

"На випередження щодо зовнішньополітичних викликів. Потрібно буде вирішувати, що робити із законом про вибори ЛНР-ДНР. Законом про амністію, який ветував президент зі своїми поправками. Що далі робити з конституційною реформою в частині децентралізації. Виборів у цьому сезоні не буде. Тому парламент не братиметься за новий виборчий закон", - розповів політолог.

"Але серцевина виклику - проблема Донбасу. Спливає 2016 рік. Мінський процес загас. А Нормандський формат завис. Санкції проти Росії можуть бути зняті. Тут потрібно або шукати компроміс і йти на поступки. Або робити серйозні корекції у зовнішній політиці. Не дуже розраховуючи на допомогу наших західних партнерів. Тим більше, що в США вибори до кінця року закінчаться. А у Франції та Німеччині вони тільки розпочнуться. Таке розходження електорального календаря ставить перед нами низку проблем в дипломатії. Потрібно бути креативними, активними і гнучкими. Але не за рахунок національних інтересів України", - резюмував Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Стельмах пояснив, як покращити статус гривні

Нагадаємо, Верховна Рада розпочне нову сесію 6 вересня. Депутати зберуться на чергове засідання. Парламентарії півтора місяці були на канікулах.

Зараз ви читаєте новину «Політолог назвав головні виклики перед країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути